Siemons, G.

Voormalig voorzitter en arts Kwaliteitsinstituut medisch specialisten CBO, 2008 tot 2011.
Directiefuncties bij Organon en Schering, 1997 tot 2008.
Functies bij Inspectie Gezondheidszorg, 1986 tot 1992.
Huisarts te Heerlen en docent MUMC, 1977 en 1986.

Organiseerde een groot feest bij 30 jarig bestaan van CBO in 2009.
– terwijl dagelijks 20 personen overlijden en 20 personen invalide worden door medische fouten in ziekenhuizen in Nederland, volgens de Europese Commissie.
– én terwil artsen de slachtoffers doodzwijgen, geen info en geen medische hulp geven uit onterechte angst voor procedures.

26 november 2009
Dr. G.Siemons voorzitter CBO ontvangt het zwartboek SIN-NL. Dr Siemons erkende het bestaan van de onderlinge collectieve zelf opgelegde zwijgplicht van medische fouten en was direct bereid om deze zwijgplicht op te heffen.

anno 2017 kankervrij na chemotherapie en eigen consultancy bureau:

www.Siemons consult.nl
Siemons Consult verleent diensten aan instellingen en personen in de zorg.
Oprichter en eigenaar Gert Siemons vervult een aantal deeltijdtaken en opdrachten in de gezondheidszorg. Hij is intern toezichthouder bij Aafje, een grote organisatie voor thuiszorg, huizen en zorghotels in de Rotterdamse regio, bij Beth Shalom te Amsterdam en bij de Zorggroep Limburg te Venlo. Beth Shalom en de Zorggroep zijn begeleid tijdens een periode van verscherpt toezicht, die was opgelegd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Bij beide instellingen is Siemons Consult intensief betrokken bij het vervolgtraject. Siemons Consult streeft naar een langdurige relatie met opdrachtgevers. Ten tijde van dreiging van of het opgelegd zijn van verscherpt toezicht is de betrokkenheid dagelijks en intensief; in de periode daarna krijgt de betrokkenheid een meer begeleidend karakter om de verbeteringen te borgen en kritisch te volgen.Gert was van 2008 tot 2011 voorzitter Raad van Bestuur van het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO.
Daarvóór vervulde hij van 1997 tot 2008 directiefuncties bij Organon International en Schering-Plough. Hij was onder meer Medical Director Nederland en Executive Director Corporate Affairs.
Van 1986 tot 1992 was Gert Siemons Geneeskundig Inspecteur en van 1992 tot 1997 Geneeskundig Hoofdinspecteur van de Volksgezondheid bij het Staatstoezicht op de Volksgezondheid.
In die tijd werd mede door hem IGZ opgericht, waarvan hij als lid van het College van Hoofdinspecteurs de eerste Hoofdinspecteur Curatieve en Preventieve Gezondheidszorg was.
Hij was tussen 1977 en 1986 huisarts in Heerlen en Universitair docent aan de Universiteit van Maastricht. Studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit en Sociale Geneeskunde, tak Algemene Gezondheidszorg aan het NIPG te Leiden. Door bovengenoemde functies beschikt hij over brede kennis en een zeer uitgebreid netwerk van contacten in de Nederlandse gezondheidszorg en de Nederlandse overheid, zoals IGZ, het Ministerie van VWS en de Tweede Kamer en uitgebreide kennis over de ontwikkelingen in de gezondheidszorg in Nederland en Europa.
Uw browser is erg verouderd!

Update de browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×