Kimpen, Jan

Kinderarts en jarenlang voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht tot najaar 2015. Verantwoordelijk voor het niet cq erg laat melden van calamiteiten (medische fouten) waardoor 2 patienten op de KNO-afdeling overleden en 1 calamiteit waardoor Adrienne Cullen vrouw van 55 jaar niet tijdig op de hoogte gesteld werd van mogelijke kanker en zij voortijdig zal overlijden.
Jan Kimpen ging pas over tot het melden bij de IGZ toen Zembla en NRC Handelsblad aangaven dat zij zouden publiceren over deze calamiteiten.
SIN-NL stelt voor dat Jan Kimpen zijn koninklijke onderscheiding per direct inlevert.
Update: op 29 oktober 2018 onthulde Adrienne Cullen dat  zij in de zomer van 2015 een gesprek voerde met Jan Kimpen en hij haar vroeg: do you trust me? Zij antwoordde: dat hangt af wat je na ons gesprek gaat doen. Jan Kimpen ging op vakantie en heeft nooit meer contact met Adrienne opgenomen……

—————————————————

bron: umcutrecht.nl
Koninklijke Onderscheiding voor prof. dr. Jan Kimpen

UMC Utrecht dinsdag 27 oktober 2015
RvB-voorzitter Jan Kimpen is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij kreeg de Koninklijke Onderscheiding dinsdagmiddag 27 oktober tijdens zijn afscheidssymposium uit handen van de burgemeester van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Frits Naafs.
Jan Kimpen ontvangt de Koninklijke Onderscheiding voor zijn bijdrage aan de zorg. Jan Kimpen was acht jaar voorzitter van het UMC Utrecht. In totaal was hij 18 jaar aan het UMC verbonden als hoogleraar kindergeneeskunde, voorzitter van de divisie kinderen en voorzitter van het opleidingscentrum.
Jan Kimpen start per 1 januari  2016 als Chief Medical Officer bij Philips.