Vugt, A. van

Ziekenhuis Twente MST ontslaat chirurg van Vugt om ongepast gedrag

Ziekenhuis Twente ontslaat chirurg om ongepast gedrag

Een toonaangevende traumachirurg van het Medisch Spectrum Twente (MST) is eerder deze maand ontslagen vanwege ongewenste intimiteiten en verbaal agressief en intimiderend gedrag. Over de 64-jarige man zijn achttien meldingen gedaan, voornamelijk door verpleegkundigen, coassistenten en secretaresses, meldt de Volkskrant.

In een brief van het ziekenhuis aan de inspectie, in handen van de krant, staat dat het “goed mogelijk is dat het gedrag een nadelige invloed heeft gehad op de kwaliteit van de zorg”.

Eind vorig jaar stelde het ziekenhuis een onafhankelijke commissie in die het gedrag van de specialist onderzocht. Naast de achttien meldingen, die gaan over de periode 2014 tot nu, waren er “drie andere gebeurtenissen van grensoverschrijdend gedrag, die in werkruimtes van de spoedeisende hulp en de operatiekamer zijn voorgevallen en die door verschillende medewerkers geobserveerd zijn en later bij de leiding zijn gemeld”, aldus het ziekenhuis. “Het gaat hierbij om ongewenste intimiteiten met een fysieke component en om verbaal agressief/ intimiderend gedrag.” (ANP)

——————-

MST: ‘Traumachirurg maakte misbruik van positie’

Josien Kodde www.tubantia.nl 7 mei 2019

ENSCHEDE – Een traumachirurg van ziekenhuis MST is in december vorig jaar terecht op non-actief gesteld. Onderzoek door een externe onafhankelijke partij wijst uit dat de arts zich schuldig maakte aan grensoverschrijdend gedrag.

In een persbericht dat MST zelf naar buiten brengt, stelt bestuursvoorzitter Sophia de Rooij dat de medisch specialist zijn positie misbruikte. De schriftelijke verklaring licht de aard van het ontoelaatbare gedrag niet toe.

Arts onder vuur

Eind deze middag geven De Rooij en voorzitter Ronald Trof van de medische staf een toelichting aan de pers. Eerder vandaag werd het personeel van MST op de hoogte gesteld. De reden dat de arts onder vuur kwam te liggen waren signalen die medewerkers van MST zelf hebben afgegeven.

De in december geschorste chirurg vertrok kort na de maatregel van de raad van bestuur. De specialist en de Coöperatie Chirurgen Oost Nederland-Enschede, waar hij in dienst was, kwamen zijn vertrek in goed overleg overeen, aldus een verklaring destijds van MST. Het dienstverband met de arts werd per 1 januari 2019 beëindigd.

‘Verbale intimidatie’

Bestuursvoorzitter Sophia de Rooij van MST.
            Bestuursvoorzitter Sophia de Rooij van MST. © Reinier van Willigen

De betreffende arts werkte sinds 2009 bij MST. In een reactie specificeert hij zelf het grensoverschrijdende gedrag als ‘verbale intimidatie’. ,,Bij sommige mensen ben ik te direct overgekomen’’, aldus de arts. Hij benadrukt dat er geen ontoelaatbare dingen zijn gebeurd, zeker niet op medisch vlak.

De specialist vindt dat hij zijn positie niet misbruikte. De arts werd landelijk gezien als één van de grondleggers van de traumachirurgie zoals die op dit moment wordt toegepast in Nederland. Hij was hoogleraar aan het UMC St. Radboud in Nijmegen en daarvoor aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2014 kreeg hij een koninklijke onderscheiding. Hij werd officier in de orde van Oranje-Nassau.

De arts stelt dat hij op 64-jarige leeftijd zelf besloot om afscheid te nemen van MST. Hij voelde zich ‘aangeschoten wild’.

Aanspreken

De externe onderzoekscommissie heeft het ziekenhuis aanbevolen om te investeren in een andere aanspreekcultuur. De rol van de vertrouwenspersonen is intern niet bekend genoeg. Sophia de Rooij zegt in de schriftelijke verklaring dat het ziekenhuis al maatregelen heeft genomen. Sinds kort heeft MST een vernieuwd protocol dat grensoverschrijdend gedrag veroordeelt.

,,Om het veranderproces verder vorm te geven, vraagt de raad van bestuur een aantal medewerkers om een leidende coalitie te vormen. Deze groep komt binnen afzienbare tijd met aanbevelingen’’, aldus de Rooij in de verklaring. Ze wil een blijvende veranderingen realiseren.

MST kondigt aan dat het contact gaat leggen met andere bedrijven en organisaties. ,,Een open gesprek en van elkaar leren is extreem belangrijk.’’